Schmidt kalapács

Falak, födémek, alapok anyagának roncsolás mentes szilárdságmérése.  Fagyások, ázások után szükséges lehet az előző szerkezetek ellenőrzése. Gyorsan és egyszerűen azonnal eredményt kapunk kívánt szerkezetek anyagát illetően. Statikus kollégáknak is szükségük lehet erre a gyors vizsgálatra.

 

 

  

Detektoros vaskeresés

10 cm mélységig beton falban vagy födémben meg tudjuk állapítani a betonacél átmérőjét, pozícióját. Egyszerű megoldás rögzítéseknél, fúrásoknál, ahol is a vasak pozíciója könnyen ellenőrizhető. 
Statikus ellenőrzéseknél igen fontos ezen szerkezeti tulajdonságok ismerete. Az ellenőrzés gyors és szinte azonnal eredmény szolgáltat.

 

 

 
 

Födémlehajlás ellenőrzés

Azokban az esetekben, amikor egy födémről nincs megfelelő információ, sokszor jól jön a lehajlás mérés. Terhekkel terhelve a födémet, több lépcsőben, megállapítható a födém viselkedése. A mérőeszköz egy század milliméter pontos óra.

 

   

 

Roncsolásos vizsgálat

Anyagtulajdonság megállapításához 30-100 mm átmérőjű mintát kell venni a falból. födémből. A mintát egy akkreditált laborban eltörve pontos anyag jellemzőket kapunk. Ezen utólagos vizsgálatot sok esetben a hatóság írja elő, legtöbbször a Schmidt kalapácsos vizsgálat is elegendő. 
Roncsolásos vizsgálat a betonacélok megfelelő mennyiségű kivésése egy szerkezetből. Így megállapítható a betonacélok korróziójának mértéke, átmérője, mélysége (betontakarás).


 

  

Építésügyi szakértés

Cégünk, tapasztalatának és jogosultságának köszönhetően vállalja meglévő épületek, tartószerkezetek építésügyi szakértését, statikus szakértői vélemények készítését. A szakvéleményt általában egy helyszíni bejárás előz meg, majd ha a szerkezet részletesebb vizsgálatot igényel, pár napon belül kézi műszerekkel a helyszínre vonulunk és vizsgálatokat végzünk. A vizsgálatok kiértékelése a laborban illetve az irodában történik, melynek végeredménye az összefoglaló szakértői vélemény, mely irodánkban átvehető egy előre egyeztetett időpontban.